Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2014 Cuma 13:50
VALİ KABAN'DAN ACI İTİRAF
Kdz. Ereğli'ye gelen Zonguldak Valisi Kaban çarpıcı açıklamalar yaptı: Vali Kaban "815 dönümlük Alaplı Organize Sanayi Bölgesi Bom boş… Kdz. Ereğli Paslanmaz Çelik sektörünün üstü olabilir. Makine İmalatı konusu Ereğli için büyük bir fırsat. Ereğli OSB'de taşlar oturdu, Alaplı OSB Başkanlığı gündemimde" dedi.

Bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak amacıyla Kdz. Ereğli İlçesine gelen Zonguldak Valisi Ali Kaban Ereğli ve Alaplı adına önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Kaban Ereğli İlçesi programında ilk ziyareti MÜSİD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer ve yönetim kurulu üyelerine gerçekleştirdi.

MÜSİAD’ın Ereğli Şubesi hizmet binasında gerçekleşen görüşmede Vali Kaban’ı kalabalık bir MÜSİAD heyeti karşılandı.

Vaki Kaban burada yaptığı konuşmasında MÜSİAD’ı uzun süredir ziyaret etmek istediğini belirterek, “Bu ziyaret bugüne kısmetmiş. Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığı ile birlikte MÜSİAD Kdz. Ereğli Şubesinin çıkarmış olduğu “Makine İmalat Sektörü Analiz Çalışmasının” isimli kitabı da bu vesile ile inceleme fırsatımız oldu.

Makine İmalatı konusu bizim üzerinde önemle durduğumuz bir konudur. Bu noktada girişimlerimiz var. Yatırımcının bölgeye çekilmesi noktasında gayretlerimiz var.” dedi.

PASLANMAZ ÇELİK ÖNCELİĞİMİZ

Ereğli demir Çelik Fabrikalarına çeşitli önerilerinin olduğunu da belirten Vali Kaban şunları söyledi:

“Paslanmaz çelik konusunda bunların imalat yeri ile ilgili bazı çalışmalarımız var. Oldukça büyük bir sektör. Haddene düşünmüyoruz. Büyük bir yatırım nu iş. Biz tabi sadece büyük bir yatırım yeri yapılıyor. Belli bir boyuta getirip te ondan sonra satmak amacıyla değil de slapın gelişi noktasında gider kalemi fazla. Bu konu da Ereğli Demir çelike öneri yaptık, Çalışıyorlar; maliyetler nedir, Teşvik alabilir miyiz, düşüncesiyle…

“ALAPLI OSB KOMLE DÜŞÜNÜYORUZ”

Elimizin altında Alaplı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) var, bomboş! 815 dönümlük arazide, Komple paslanmaz çelik işi için bu ayırırsak nasıl olacak? Bunları çalışıyorum. Önemli olan destek alabilmek, 1 Milyon 200 Bin dolar para verdik. Paslanmaz çelike gider oluşturduk, para verdik. Biz mümkün olduğu kadar bu işin yapılabileceği yer bu bölgede anlatmaya çalışıyoruz. Bu anlamda İzmit hattı şişti, Güney hattında da sıkıntı var. Bizim bölgemiz çok uygun” dedi.

MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer’de 2 aylık bir çalışma sonrasında “Makine İmalat Sektörü Analiz Çalışmasının” isimli kitabı çıkardıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu kitap çıkıncaya kadar 2 aylık yoğun bir süreç yaşadık. Türkiye’de gündem oluşturacak bir proje yapmak istiyoruz. Yapacağımız zirveye Sanayi Bakanımızı getirebilir miyiz? Ülke gündemine oturacak bir çalışma içindeyiz. Türkiye’de makine imalatı kümelenmesinin isabetli bir karar olur.

29-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan fuar için stant kurmak istiyoruz. Bu konuda da sizlerden BAKKA’dan ekonomik destek istiyoruz. “

KİMLER KATILDI

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, MÜSİAD Kdz. Ereğli Eski Şube Başkanı ve TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, MÜSİAD Kdz. Ereğli Eski Şube Başkanı Yusuf Karaoğlu ile çok sayıda yönetim kurulu üyesi ve üye hazır bulundu.

Vali Kaban MÜSİAD ziyaretinin ardından Ereğli Orta Cami’de Aya Sofya Camisinde de Cuma namazı kıldı.

Kaynak: CAN HABER

 
Gösterim : 1662
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21646573, Bugün: 1899 kez ziyaret edilmiştir.