Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2014 Pazartesi 19:45
Balıkçılar: Sorun çözülmezse ekmeğimiz için her şeyi yaparız
Ereğli Bozahane mevkiinde balıkçılar, satış yerlerinin mühürlendiği, sundurma yapıldığı gerekçesi ile yıkılacağı ve Su Ürünleri Kooperatifi'nin feshedileceği haberlerine tepki gösterdi. Balıkçılar, kooperatifin kapatılması durumunda en az 2 bin kişinin aç kalacağını söyledi.

Ereğli'de balık denince akla gelen ilk yer olan Bozahane'de hareketli saatler yaşanıyor. Balıkhanede tezgahların üzerine vatandaşların balık yemeleri için yapılan sundurmaların yıkım kararı ile Su Ürünleri Kooperatifi'nin İl Tarım Müdürlüğü tarafından fesih kararı alındığını iddia eden balıkçılar, bu kararla birçok insanın aç kalacağını dile getirdi. Sundurmaların yapılmasına izin verildiğini ve her tezgah sahibinin 10'ar bin lira masraf yaptığını kaydeden balıkçılar, kararın uygulanması halinde tezgahları benzin dökerek yakacaklarını kaydetti.

Balıkçılardan Yusuf Baykan balık yemek için gelen vatandaşların yağmurdan ve güneşten etkilenmemesi için sundurmaların yapılmasına İl Tarım Müdürlüğü ve Belediye tarafından izin verildiğini, kendilerinin ekmek parası için çalıştıklarını ve ekmekleri için de her şeyi yapacaklarını söyledi. Baykan, "Burayı kapatacak olan kişi en az bin kişiyi karşısına alacak." dedi.

Balıkçılardan Birol Samet, Su Ürünleri Kooperatifi'nin feshedilmesi durumunda küçük balıkçıların işsiz kalacağını ve büyük sorunların yaşanacağını söyledi. Samet, "Burada en az 400 kişi ekmek yiyor. Burası birilerine peşkeş çekilmeye çalışılıyor. Biz buna izin vermeyeceğiz. Nerede bize verilen sözler ve vaatler?" diye sordu.

Su Ürünleri Kooperatifi İkinci Başkanı Murat Toprak, kooperatifin feshedilmesi durumunda büyük tekneye sahip 20 iş veren ile en az 300 kişinin işsiz kalacağını söyledi.

Kooperatifte bekçi olarak çalışan İrfan Özyağmur, işsiz ve aç gezerken işe alındığını belirterek "Onlar sayesinde para kazanıp evime ekmek götürüyorum. Bu yapılan terbiyesizlik" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

 
Gösterim : 1461
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21646124, Bugün: 1450 kez ziyaret edilmiştir.