Kayıt Tarihi: 21 Ekim 2014 Salı 20:04
"Hastaneler evim oldu, sağlığıma kavuşmak istiyorum"
Ereğli'de Akdeniz anemisi (Talesemi Major) hastası olan Nurettin Tazegül (20) kendisi için uygun ilik naklini bekliyor. 5 yıldır tek başına hastane hastane dolaşarak ilik naklini bekleyen Tazegül "Hastaneler evim oldu. Bir an önce sağlığıma kavuşup aileme bakmak istiyorum" dedi.

Ereğli' de babasını 6 sene önce kaybeden, iki engelli kardeşi ve annesi ile birlikte yaşayan 20 yaşında ki Nurettin Tazegül, 5 yıldır ilik nakli olmak için bekliyor. 15 yaşına kadar annesi ile hastanelere giden Tazegül, 15 yaşından sonra kendi başına hastaneye gitmeye başlamış. Sürekli olarak kan alan ve aldığı ilaçlarla ayakta durmaya çalışan Nurettin Tazegül, kendisine yardım edilmesini istedi.

Her gün hastaneye giden kimi zaman da yürüyerek gitmek zorunda kalan Tazegül konuşmasında "Hastalığım Talesemi Major Akdeniz Anemisi. Bu hastalık vücuttaki ilik nakli yetersiz olduğu için kan üretimi sağlayamıyorum. Bu nedenle büyüme gelişmemsinde sıkıntı oldu. 19 yaşındayım ama 11 yaşında gibi görünüyorum. Sıkıntılarım çok. Beterin beteri var. Ancak ben kan düşüklüğü nedeniyle uzun süre ayakta duramıyorum. Geçimimi sağlayamıyorum. Ben sadece halkımızdan duyarlılık bekliyorum. İlik nakli için doktorlar riskli değil diyorlar" dedi.

HASTALIĞIMA 1 YAŞINDA TEŞHİS KONDU

Hastalığının 1 aylıkken ortaya çıktığını dile getiren Tazegül "Hastalığıma 1 yaşında teşhis kondu. Bu hastalık doğduktan 3-4 ay sonra belirti vermeye başlıyor. Ben hastalığımı 19 yıldır çekiyorum. Şehir dışında ki hastanelere de gittim. İlik nakli için doktorların yaşın önemli olmadığını söylediler. Yeter ki karaciğer de kan tahlillerinde ki sonuçlar iyi çıksın. Ben Haziran sonuçlanacak tahlilleri bekliyorum" dedi.

HASTANE BENİM EVİM GİBİ OLDU

15 yaşına kadar annesi ile 5 seneden bu yana da kendisi hastanelere giderek tedavisini sürdürmeye çalışan Tazegül, uygun donör bulunması halinde her an ilik nakli olabileceğini kaydetti. Tazegül konuşmasında "Annem beni 15 yaşına kadar hastanelere götürdü. Babam da vefat etti. Tek başımıza kaldık. 5 seneden bu yana hastanelere tek başıma gidip geliyorum.Annem engelli kardeşlerim var. Onlara bakıyor. Ben sadece bir an önce sağlığıma kavuşmak istiyorum. Hastaneler evim gibi oldu. 5 senedir ilik nakli için koşturuyorum. Ama uygun donör bulunamadığı için bana ilik verilemiyor. Sıraya da giremedim. Bu bir iki kişi ile olacak bir şey değil. Lütfen duyarsız kalmayın. Bana yardımcı olunmasını istiyorum" dedi.

 
Gösterim : 1412
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21648451, Bugün: 3777 kez ziyaret edilmiştir.