Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2014 Çarşamba 19:56
Zonguldak havzasında özel maden firmaları yeniden üretime başladı
Zonguldak'ta ek maliyet yüklediği gerekçesiyle Torba Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından üretimi durduran maden işletmeleri bir ay aradan sonra yeniden kömür üretimine başladı. Yeniden işe başlayan madencilerin yüzü güldü.

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren De-Ka Madencilik, Torba Yasa’dan sonra işten çıkardığı 300 işçisini geri çağırdı. Bugün ilk mesailerine 3 vardiya halinde başlayan işçilerin yüzünün güldüğünü ifade eden De-Ka Madencilik firmasının ortaklarından Musa Demir, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile yaptığımız görüşmeden sonra büyük bir şevkle işçilerimizi geri çağırdık. İşçilerimizin de bizim de yüzümüz gülmeye başladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Üretimi durdurma kararı aldıktan sonra işçilerimizin tamamını çıkardık ve şimdi işçilerin tamamını geri aldık. Hiç işçi çıkarmamış olduk. Bunun için mutluyuz. İnşallah her şey yoluna girer." dedi.

İşçiler de yeniden işlerine döndükleri için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "İnşallah bundan sonra bir daha böyle olay yaşanmaz. Biz işimizi yapmak ve hakkımızı almak istiyoruz. Biz hak ettiğimizi alalım, patronlarımız da mağdur olmasın. Böyle yüzümüz gülüyor." şeklinde konuştu.

Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesiyle 22 özel maden sahası sahibi üretimi durdurmuş, 2 bin civarında işçi işsiz kalmıştı. Zonguldak Ticaret ve sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir, dün yaptığı yazılı açıklamada, maden işletmecileri olarak Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile yaptıkları görüşmenin ardından üretime başlama kararı aldıklarını kaydetmişti.

 
Gösterim : 1309
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21624104, Bugün: 2062 kez ziyaret edilmiştir.