Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2014 Salı 20:19
ÇAKIR “TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYACAĞIZ”
Kdz. Ereğli’de kömür ocaklarından yaşanan sıkıntıları yakından takip eden AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, soluğu Kdz. Ereğli İlçesi Kandilli Beldesinde bulunan HEMA Kömür Ocağı ile GMİS Armutçuk Şube Başkanlığında aldı.

AYRI AYRI GÖRÜŞTÜ

Beraberinde AK Parti Kdz. İlçe Başkan Yardımcıları Hüseyin engin, Adnan Yazıcı ve Mehmet Keleş ile birlikte Genel Maden İş Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve HATTAT Enerji ve Maden Ticaret AŞ. Kandilli İşletme Müdür Vekili Maden Mühendisi Zeki Arslan ile ayrı ayrı toplantı yapan Çakır, görüş alış-verişinde bulunarak TBMM’sinde çıkan Son Torba yasa ile birlikte maden ocaklarında giderilmesi gereken eksiklikler hakkında ayrıntılı bilgiler aldı.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ.

Çakır, burada yaptığı konuşmasında ,ocak işletmelerinin kapatılmaması ve işçilerin işten çıkarılmaması için ellerini taşın altına koyacaklarını söyledi.

Ereğli’nin yeteri kadar işsizlikle mücadele ettiğini ve 850 madencimizin çalıştığı HEMA’nın kapatılmaması noktasında her türlü girişimde bulunacaklarını kaydeden Çakır, Başta AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ve bölge Milletvekillerinin Enerji bakanlığı nezdinde her türlü girişimin yapılacağının müjdesini verdi.

CANDAN YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Kömür ocaklarından yaşanan gelişmeleri her zaman yakinen takip ettiklerini ve üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını vurgulayan Çakır şöyle dedi:

“Dünya da kömür fiyatlarında bir gerileme söz konusu. Ereğli’miz madenle anılan şehirlerden bir tanesi. Burada kurumsallaşması tamamlamış önemli işyerlerimiz var. HEMA, HATHAT Holding de bu işyerlerimizden biri. Bu işyerimizin işte çıkartması söz konusu. Biz ne bu işyerimizin kapanmasını, nede işçilerimizin işsiz kalmasını istiyoruz. Bu noktada biz üzerimize ne düşüyorsa, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. İnsanlar sonuçta buraya geliyor, yatırım kuruyor. Bu yatırımın sonucunda da devlete, millete faydalı olmaya çalışıyor. Bu anlamda Türkiye Taş Kömürü Kurumu genel müdürlüğü başta olmak üzere, milletvekillerimiz ve Enerji Bakanlığı noktasında bizde girişimlerde bulunacağız. Zaten Bölge Milletvekilimiz Candan’da meseleyi yakından takip ediyor ve Ankara’da gerekli tüm girişimleri yapıyor. Bizlerde bu işin takipçisiyiz. Sorunun çözümü noktasında da umutlu olduğumu söylemek istiyorum.”

KANUN İŞÇİNİN YARARINA

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Mutlu’da, çıkarılan torba yasadan oldukça memnun olduklarını, içsinin lehine önemli maddelerin yer aldığını kaydederek, “Malumunuz sıkıntılar ortada, işyerleri sıkıntı yaşadıklarını açıklıyorlar. Biz üyelerimizi menfaatlerini gözetmek zorundayız. İşçilerimiz için alınan kararlar oldukça yerinde, bazı aksaklıklar söz konusu. Bu noktada da sizlerin de desteklerine ihtiyacımız var.” dedi.

456 İŞÇİ ÇIKARACAĞIZ

HATTAT Enerji ve Maden Ticaret AŞ. Kandilli İşletme Müdür Vekili Maden Mühendisi Zeki Arslan ise oldukça zor durumda olduklarını ifade ederek, “Şu anda 150 işçimize izin verdik. 200 işçimizi de yer altından yer üstüne çıkartmak zorunda kaldık. Maaşlarını ödüyoruz, bu yükü çekiyoruz. Yalnız yaşanan sorunlarımız çözülmezse önümüzdeki haftalarda 456 işçi çıkartmak zorunda kalacağız. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Hedeflediğimiz noktalarda ulaşmamız için işçi çalıştırma saatleri başta olmak üzere pek çok eksikliğin giderilmesi gerekiyor. Bu konuya ilginiz içinde teşekkür ediyorum. HEMA kullandığı teknoloji ile bu bölgenin en önemli kurumsal şirketi” şekilde konuştu.

 
Gösterim : 1498
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21669243, Bugün: 6160 kez ziyaret edilmiştir.