Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2014 Pazar 00:23
İtfaiye ekipleri, ormanlık alanda kuyuya düşen köpek için 5 kilometre yürüdü
Ereğli Belediye İtfaiye müdürlüğü ekipleri dağda açılan kuyuya düşen köpeği ormanlık alanda 5 kilometre yürüdükten sonra kurtardı. Özgürlüğüne kavuşan köpek koşarak uzaklaşırken, itfaiye erleri ve köpeği bulan vatandaş ise zorlu yollardan dönüş yaptı.

Ereğli' ye bağlı Kepez mahallesine bağlı Hacı Eyüp sokak da yaşayan 80 yaşında ki Necati Belgüzar, kestane toplamak için çıktığı dağda köpeğin yaklaşık 5 metrelik çukura düştüğünü fark etti. Kendi imkanları ile köpeği çıkarmaya çalışan Belgüzar bunda başarılı olamayınca itfaiye ekiplerine haber verdi. Adrese gelen itfaiye ekipleri köpeği kurtarmak için merdiven, ip ve gaz ölçüm cihazlarını alarak ormanlık alanda yürümeye başladı. Dik yamaçlardan yürümeye çalışan ve zaman zaman düşme tehlikesi yaşayan itfaiye ekipleri, bazı yerlerde merdiveni beraberinde getirdiği iple çekti. Yolun sonunda Necati Belgüzar ile buluşan itfaiye erleri köpeğin düştüğü kuyuya gelerek kurtarma hazırlıklarına başladı.

Köpeği bulan Necati Belgüzar, "Boğazına çatal da takamadım. Sizi de paniğe kaptırdım ama. Ben bunu buradan çıkaramam ki. Ben köpeğin kimin olduğunu bilmiyorum. Tesadüf buldum. Ben sabah buradan giderken burada köpek sesi vardı. Ben domuz kovalıyorlar zannettim. Aynı yerden dolaştım geldim. Baktım burada köpekler yine havlıyor. Ne olduğuna bakayım dedim. Hayvan burada. Etrafında bir sürü köpek vardı. Köpeği kurtarmak için aşağıya inecektim. Baktım ben nasıl çıkayım. Ağaç aradım inmek için. Ama bulamadım. Kesmek için yanımda alet de yok." dedi.

İtfaiye görevlisi merdivenle indikleri kuyudaki köpeği korkmaması için sevdikten sonra kucağına alarak kuyudan çıkardı. Özgürlüğüne kavuşan köpek, ormanlık alandan hızla uzaklaşarak gözlerden kayboldu. Köpeğin kurtulmasına sevinen Necati Belgüzar itfaiye ekipleri ile beraber dağdan mahalleye döndü.

 
Gösterim : 1580
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21547962, Bugün: 2067 kez ziyaret edilmiştir.