Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2014 Perşembe 21:25
İtfaiye Haftası Etkinliklerle Kutlandı
Ereğli'de İtfaiye Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Tören sonrasında itfaiye ekipleri tarafından gösteri düzenlenirken, ilçede yaşanan sel felaketinde başarı gösteren itfaiye erlerine teşekkür belgeleri verildi.

25 Eylül-01 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı Önünde düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve itfaiye personeli ile gönüllü itfaiyeciler ile öğrenciler katıldı. Anıt önüne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende konuşan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, itfaiye müdürlüğünün faaliyetlerini ve hedeflerini anlattı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise törende yaptığı konuşmasında "Belediyemiz hizmet verdiği yerleşim birimleri ve çevresinde yaşanması muhtemel doğal afetlere karşı gereken tedbirleri almak; yangın, sel, deprem, trafik kazası gibi olaylarda da yapılması gereken kurtarma ve arama çalışmalarını en iyi şekilde yürütmek esası üzerine kurulan itfaiye teşkilatına büyük önem vermektedir. Sadece yangın olaylarında değil, çağımızın yaşanması muhtemel birçok doğal ve toplumsal olayında etkinliğini gösteren İtfaiye Teşkilatımız, özellikle son dönemlerde hayata geçirilen proje hizmet içi eğitimleri ve ekipman alımlarıyla modern bir hale getirilmiştir ve getirilmeye de devam edecektir" dedi.

Düzenlenen törende özellikle yaşanan sel felaketlerinde üstün başarı gösteren itfaiye müdürlüğü personeli ve gönüllü itfaiyecilere teşekkür belgeleri verilirken, hafta nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören anıt önüne kurulan stantların gezilmesi, temsili yangın söndürme ve kurtarma tatbikatlarının ardından sona erdi. Küçük öğrenciler ise en çok arama kurtarma K-1 köpeğine ilgi gösterdi.

İtfaiye personeli anıt önündeki törenin sona ermesinin ardından Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı ziyaret etti. Kaymakam Çay, itfaiye müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi alırken "Sizler sadece yangınlarda değil, sel felaketi, trafik kazaları ve bunun gibi olumsuzluklarda göstermiş olduğunuz azim ve gayretle güzel işlere imza atıyorsunuz. Özellikle bölgemizde yaşanan iki ayrı sel felaketinde ortaya koyduğunuz çalışma takdire şayandır. Sizleri kutluyorum." dedi.

 
Gösterim : 1331
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21637874, Bugün: 7382 kez ziyaret edilmiştir.