Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2014 Salı 14:00
Maden işçileri, hava şartları nedeniyle geceyi sendika binasında geçiriyor
Ereğli'ye bağlı Kandilli beldesinden 40 kilometrelik yolu 10 saatte yürüyerek Zonguldak'a gelen maden işçileri, meteorolojinin yağış uyarısı üzerine geceyi Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS)nda geçiriyor.

Hema Kandilli İşletmeleri'ndeki mesai saatinden itibaren 40 kilometrelik yolu yürüyerek 10 saatte şehre a ulaşan yaklaşık 500 maden işçisi, akşam saatleri boyunca valilik önünde oturarak işten çıkarmalara karşı yetkililere sesini duyurmaya çalıştı. Madenciler, meteoroloji yetkililerinin yağış uyarısı ve soğuk hava şartları nedeniyle geceyi GMİS binasında geçirmek zorunda kaldı.

Kilometrelerce yol yürümekten yorgun düşen işçiler, sendika binasının Şemsi Denize Konferans Salonun'daki koltuk aralarında, sahnede ve salon koridorlarında iş kıyafetleriyle uyudu.

8 yıllık madenci Serkan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Valinin olmadığını belirtmişler. Hava şartları yarın için de yağmurlu gösteriyor. Açık havada kalmamız bizi daha çok mağdur edecekti. Sağolsun sendika başkanımız kucak açtı, bizi burada misafir ediyorlar. Süreç olarak yarını bekleyeceğiz. Yarın eyleme devam edeceğiz. Yarın çözüm bulunmazsa işçi arkadaşlarla almış olduğumuz karar gereği, çözüm bulunmazsa Ankara'ya gideceğiz. Bu işin tek çözüm yeri orası. Biz isteriz ki bizi bu şekilde oraya sürüklemesinler" dedi.

 
Gösterim : 1340
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552406, Bugün: 2349 kez ziyaret edilmiştir.