Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2014 Pazartesi 12:48
Maden işçisi Zonguldak'a yürüyüşe geçti
Ereğli'ye bağlı Kandilli beldesi Özel HEMA Kömür İşletmesi'nde çalışan yaklaşık 300 maden işçisi, işçi çıkarmaların son bulması için Zonguldak'a yürüyüş başlattı.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) ile aralarında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle işçi çıkarımına giden ve bugüne kadar 16 işçiyi çıkaran ve 13 işçiye de çıkış yazısı gönderen HEMA Kömür İşletmesi yönetimine tepki amacıyla işçiler sabah vardiyasına girmedi. Kuyu başında toplanan işçilere hitaben konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, sorunun giderilmesi için eylem yaptıklarını, işveren ve HEMA arasında ki sorunun madende çalışan işçilere zarar verdiğini, eylemi işçi çıkarmaların son bulması için yaptıklarını söyledi.

Maden işçileri de tek isteklerinin iş yerlerinin kapanmamasını ve ekmek davalarının devam etmesini gerekirse aç susuz bir şekilde eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

İşçiler HEMA Kömür İşletmesi önünde toplandıktan sonra Zonguldak'a yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında jandarma ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.

 
Gösterim : 1431
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550238, Bugün: 181 kez ziyaret edilmiştir.