Kayıt Tarihi: 19 Eylül 2014 Cuma 18:18
Gaziler Günü kutlaması
Ereğli'de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkan Vekili Reşat Latif, Muharip Gaziler Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen’in Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Muharip Gaziler Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kurulmasının teminatı Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerini, dünya barışı için Kore'de savaşan Kore şehit ve gazilerini, Kıbrıs savaşı şehit ve gazilerini, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliği için savaşan tüm şehit ve gazileri saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

Ereğli Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdiysen törende yaptığı konuşmasına yeni dernek binalarına kavuşmalarına destek veren protokol ve Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ederek başladı. Demirdüyen; sırasıyla; Zonguldak Valisi, İlçe Kaymakamı, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, emekli olan Bölge Komutanı Yalçın Enç, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına şehit yakın ve gazilere yeni dernek binasını kazandırdıkları için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Atatürk Ortaokulu öğrencisi Sıla Sümeyye Uğuz, "Gazimize" adlı şiiri okudu. Atatürk Anıtı önündeki törenin tamamlanmasının ardından protokol üyeleri ve törene katılanlar İnönü Parkı'nda bulunan şehit künyelerinin yazılı olduğu anıta karanfiller bıraktı. Anma kapsamında Kestaneci Mahallesi Mezarlığı'nda bulunan Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın mezarı başında Mevlid-i Şerif okutuldu ve mezarlıktaki şehit ve gazilerin mezarları ziyaret edildi. Günün anısına, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda şehit ve gazi aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi. Anma töreni ve diğer etkinliklerde Ereğli Cumhuriyet Savcısı Sinan Temel, Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, bazı siyasi parti ve dernek temsilcileri ile şehit ve gazi yakınlarıyla vatandaşlar da hazır bulundu.

 
Gösterim : 1293
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21642418, Bugün: 2403 kez ziyaret edilmiştir.