Kayıt Tarihi: 15 Eylül 2014 Pazartesi 07:01
ECHOMAR Fizik Tedavi Merkezi Açıldı
Kdz.Ereğli’de Özel Ereğli Echomar Hastanesi’nin yatırımıyla kurulan Fizyon FTR Merkezi, 15 Ağustos Cuma günü itibariyle hasta kabulüne başladı.

Mevcut hastane binasının bitişiğine ayrı bir ek bina olarak inşa edilen Fizyon FTR Merkezi 3 FTR uzmanı, 1 Nöroloji uzmanı, 1 ortopedi uzmanı, 2 fizyoterapist ve 6 yardımcı sağlık personeli ile bölge halkına hizmet vermeye başladı. En son teknolojiye sahip fizik tedavi cihazlarının ve rehabilitasyon yöntemlerinin kullanıldığı merkezde, nörolojik ve ortopedik rehabilitasyon çeşitlerinin yanı sıra dejeneratif hastalıkların da tedavisi sağlanabiliyor.

ÇİMENOĞLU, “BÖLGENİN ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERİLDİ”

Hasta kabulünün ilk günü Haber Hayat mikrofonlarına konuşan Özel Ereğli Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, bir senenin uğraşı sonucunda güzel bir hizmet eserinin Ereğli’ye kazandırıldığını belirterek, “Böyle bir fizik tedavi merkezi sadece Ereğli’nin değil bölgenin en büyük eksikliklerinden biriydi. Batı Karadeniz bölgesinde böyle bir fizik tedavi merkezinin olmadığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla merkezimiz sadece Ereğli’deki hastalarımıza değil, yakın çevremizde yaşayan tüm il ve ilçelerdeki hastalarımıza da sağlık hizmeti verecek. Ama daha da önemlisi Ereğli gibi bir kente böyle bir değerin kazandırmış olmanın önemi de var. Onun için çok mutluyuz.” dedi.

BÖLGE EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLAYACAK

Çimenoğlu, kurulan merkezin Ereğli ekonomisine de artı bir değer katacağını söyleyerek, “Merkezimiz bölgede tek olma özelliğinden dolayı civar il ve ilçelerden de hastalarımız buraya gelecek. Bu da bir nebze olsa bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır. Merkezimiz sağlık alanında da çok önemli hizmetler verecek. üç tane fizik doktorumuz, bir ortopedi doktorumuz ve sağlık personelimizle hastalarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışacağız. Merkezimiz Ereğli’ye hayırlı olsun. İnşallah hastalarımız en kısa sürede şifa bulur.” diye konuştu.

SON TEKNOLOJİ CİHAZLARLA TEDAVİ

Fizik tedavi hastanesinde uygulanan tedavi yöntemleri hakkında muhabirimize bilgi veren Fizyon FTR Merkezi Başhekimi Uzman Dr. Serpil Çelik ise şunları söyledi:

“Merkezimizde kullandığımız son teknoloji cihazlarımızla Nörolojik Rehabilitasyon dediğimiz; felç, omurilik yaralanması, MS, Parkinson hastalığı, serebral palsi ve sinir hasarı hastalıklarının yanı sıra ortopedik rehabilitasyon dediğimiz; kırık, tendon kesisi ve eklem protezi rehabilitasyonu tedavilerini yapabilmekteyiz. Ayrıca dejeneratif hastalıklar dediğimiz; bel ve boyun fıtığı, omuz, dirsek, diz, ayak-ayak bileği ve kalçada oluşabilecek hastalıkların tanı ve tedavisini yapabilmekteyiz. Yine bunların yanında merkezimizde omurga eğriliği ve yüz felci tedavilerini de uygulayabilmekteyiz.”

Fizyon FTR Merkezi’nin resmi açılışının ileriki günlerde yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: www.haberhayat.net

 
Gösterim : 31241
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21547524, Bugün: 1629 kez ziyaret edilmiştir.