Kayıt Tarihi: 10 Ağustos 2014 Pazar 22:57
EREĞLİ’DE AKP’NİN OYLARI MERKEZDE 2 BİN CİVARINDA AZALDI!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülke genelinde yüzde 52'lik bir oranla Recep Tayyip Erdoğan ipi göğüsledi. 20 yıllık aradan sonra AK Partili Belediyeler arasına giren Ereğli Merkez'de ise AK Parti'nin oyları şaşılacak derecede düştü…

20 yıllık aradan sonra AK Partili Belediyeler arasına giren Ereğli Merkez'de AK Parti'nin oyları şaşılacak derecede düştü. AK Partinin 3 aydır AK Kadrolarca yönetilmeye çalışılan Ereğli Merkezde yerel seçim sonuçlarına göre daha düşük oy aldığı gözlendi.

İşte kesin olmayan sonuçlara göre, Ereğli ve kendisine bağlı belde ve köylerdeki seçim sonuçları:

Recep Tayyip Erdoğan: 52 260, Ekmeleddin İhsanoğlu: 42 110, Selahattin Demirtaş: 1762, Geçersiz: 1719

EREĞLİ MERKEZDE AK PARTİ'NİN OYLARI DÜŞTÜ

Ereğli Merkezde, 30 Mart Yerel seçimlerine göre AK Parti'nin oyları 2 bin civarında düştü. Yerel seçimlerde merkezde 30 159 oy alan AK Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 28 235 oyda kaldı. Ekmeleddin İhsanoğlu ise 30 338 oy aldı. Selahattin Demirtaş'a da merkezde 1032 oy çıktı.

VEKİL CANDAN VE BELEDİYE BAŞKANI UYSAL SEÇİM ÖNCE YAPILAN BİR TOPLANTIDA EREĞLİ'DE OY PATLAMASI YAPACAKLARINI SÖYLEMİŞLERDİ!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Karabük Milletvekili Mehmet Ali ŞAHİN'i konuk eden AK Parti ilçe teşkilatı Anadolu Otelde düzenledikleri yemekli toplantı ile partililere moral depolamıştı. Bu yemekli toplantıda konuşma yapan Zonguldak Milletvekili Ercan CANDAN ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL ağız birliği yapmış gibi “Ereğli’de Türkiye Genelinden Daha Yüksek Oy Alacağız!” diyerek Mehmet Ali ŞAHİN'e gövde gösterisi yapmışlardı. ERDOĞAN'ın Cumhurbaşkanı olması dolayısı ile AK Parti'de yapılacak olağanüstü kurultay ile muhtemel parti başkanı adayı olması ön görülen ŞAHİN'in bundan sonra CANDAN ve UYSAL'ın dediklerini dikkate alır mı bilinmez ama kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, 3 ay önceki yerel seçimlerde aldıkları oydan 2 bin eksik oy alan CANDAN ve UYSAL'ın bundan sonra nasıl bir tavır takınacağı kamuoyunca merak ediliyor.

 
Gösterim : 1800
YORUMLAR
bilal / katılım
Acaba katılım oranlarını incelediniz mi? Bence bunada bir bakmak gerekiyor...
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21649691, Bugün: 5017 kez ziyaret edilmiştir.