Kayıt Tarihi: 8 Ağustos 2014 Cuma 17:09
50 Yıllık Kafesler Değiştirildi
Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi'nde 50 yıllık kafesler değiştirildi. Maden işçileri ilk kez değişen kafesle madene indi.

Ereğli' ye bağlı Kandilli beldesinde 1964 yılında kurulan ve o tarihten bu yana -400 kodundan ki madene inişte kullanılan 2 kafes, 50 yıl sonra kuyu bakım şefliğinde görevli 20 kişilik ekip ile bayram tatili süresi olan 3 günde değiştirildi. Yeni kafesin hizmete alınmasından önce Armutçuk Müessesi’nde bu güne kadar iş kazaları sonucu hayatını kaybeden 648 işçi ve diğer ocaklarda meydana gelen kazalarda yaşamını yitiren maden şehitleri için dua edildi. Yapılan duanın ardından işçiler yeni kafeslerle madene iniş yaptı.

Yapılan çalışma hakkında açıklamada bulunan Kuyu Nezaretçisi Aydın Öztürk, çalışmaların kazasız belasız sona erdiğini söyledi. Öztürk, "Yapılan çalışma TTK Armutçuk Müessesi 1962 yılında faaliyete geçen 13 nolu kuyunun ilk defa kafes değişimi 50 yıl sonra arkadaşlarla ve teknik elemanlarla birlikte projeye imza attık. Hayırlısı ile kazasız belasız bu işten çıktık. 3 günlük bayram süresinde kaza bela vermeden müessesimiz, amirlerimiz ve işçi arkadaşlarımız adına sağlıklı bir şekilde çıktık. İşçilerin rahat çalışması için iniş ve çıkışlarda herhangi bir sıkıntı da olmadı. Onur verici bir olay olarak müessesimize kazandırıldı." dedi.

MADENDE ÇOK ACILAR YAŞANDI

Amele Birliği Armutçuk Şube Yöneticisi Çetin Yiğit ise bugüne kadar maden kazlarında çok canların yandığını, bundan sonra acı olayların yaşanmaması için gayret gösterdiklerini söyledi. Kendisi de Şehit madenci çocuğu olan Çetin Yiğit, "Çok büyük bir başarıya imza atıldı. Armutçuk'ta ilk defa böyle bir olay yaşandı. Emeği geçen yetkililere buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Maden işçileri adına kazasız belasız çalışmak adına kurbanımız kesildi. Burada bizler kazaları görmeyi ümit etmek istemiyoruz. Çünkü biz zamanında bu acıları çok yaşadık. Bundan sonra ki zaman da kurumumuz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tekrar maden işçileri adına çalışmayı gerçekleştiren ekibe teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı..

 
Gösterim : 1543
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644335, Bugün: 4320 kez ziyaret edilmiştir.