Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2014 Cuma 13:38
Anne sütünün önemi denizden anlatılmaya çalışıldı
Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından anne sütünün önemine değinmek amacıyla tekne ile sahil turu yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik öncesinde sahil turu atılacak olan teknenin pankartları hazırlandı. Yapılacak olan çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya, yapacakları çalışma ile farkındalık yaratmak istediklerini ve Altın Bebek Dostu ili unvanını Zonguldak bölgesine kazandırmak istediklerini kaydetti.

Kaya açıklamasında "Bilindiği üzere Zonguldak ili 2006 yılında 'Bebek dostu ili' unvanını almıştı. Bizim çabamız 'Altın Bebek Dostu il' olabilmek. Bunun için de farkındalık oluşturmak amacıyla bir takım stratejiler yapmak zorundayız. Burada da bunun için toplandık. Burada bineceğiz ve 'İlk 6 ay anne sütü' diyerek sahil kısmını gezeceğiz. Buradaki amacımız zaten farkındalığı arttırmak. Sağlıklı nesiller yetiştirmek, Zonguldak ilimizin de Altın bebek dostu ili olmasından gerekenleri yapmak" dedi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın da katıldığı etkinlikte, katılımcılar tekneye binerek denize açıldı. Kıyı şeridinde tur atan teknede bulunan sağlıkçılar sahil kenarında oturan bazı vatandaşlara el sallayarak anne sütünün önemini anlatmaya çalıştı.

 
Gösterim : 1339
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21646133, Bugün: 1459 kez ziyaret edilmiştir.