Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2014 Cuma 13:21
Ereğli'de sel suları sanayi sitesini vurdu!
Ereğli'de gece yarısı bastıran yağış sonrası yollar çöktü ve bazı iş yerleri sular altında kaldı. Kışla Sanayi Sitesi'ndeki maddi zararın 2 milyon liranın üzerinde olduğu belirtildi.

İnallı deresinin taşması sonucu sanayi sitesinde 25 dükkan sular altında kaldı. Ereğli belediyesi itfaiyesi sanayi sitesinde çalışma başlattı. İşyerini su basan Sebahattin Eroğlu, malzemelerin ıslandığını, asfaltın kabarması sonucu dükkanının sular altında kaldığını söyledi. Sanayi sitesi içerisinde yer alan fırının sahibi Selçuk Tüylüoğlu ise suların rögarların dolmasıyla taştığını ve işyerine girdiğini kaydetti.

Fırına sel sularının basma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde suların aniden yükseldiği ve fırının içine doğru geldiği görülüyor. İşyeri sahipleri tıkanan giderleri ellerindeki şemsiye ve tellerle açmaya çalıştı.

Ereğli Belediyesi itfaiye müdürü Muhammet Ali Ateş, dükkanların su basma nedenini sel sularının getirdiği çöpler ve sanayi sitesi içerisinde bulunan lastiklerin giderleri tıkamasıyla meydana geldiğini söyledi. Ateş, giderlerin üzerindeki çöplerin temizlenmesinin ardından suyun 15 dakikada çekildiğini ve yaklaşık 20-25 işyerinin sular altında kaldığını ifade etti.

Bu arada, Güldere Mahallesi'nde sağanak yağış sebebiyle park halindeki bir araç, yolun çökmesi sonucu oluşan çukura düştü. Olay yerine gelen itfaiye ve iş makineleri yola gömülen aracı kurtardı. Güldere mahalle muhtarı Ali Tezcan, "Bu yolun eksiklerinin kısa sürede yapılmasını istiyoruz. Can ve mal kaybı olmadan bu yağmuru atlattığımızı düşünüyoruz. Aniden tekrar başlarsa ne yaparız bilemiyoruz” dedi. Mahalle sakinleri de çöken yolun üzerini kum ile doldurmaya çalıştı. Cumartesi pazarı mevkisinde ise su altında kalan otomobil, çevredeki vatandaşların da yardımı ile sudan çıkarılarak çekiciye yüklendi.

 
Gösterim : 1358
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21672895, Bugün: 2600 kez ziyaret edilmiştir.