Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2014 Perşembe 17:57
FAZLI ERDOĞAN İDDİALI “BİRİNCİ TURDA ERDOĞAN SEÇİLİR”
İşadamı ve önceki dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, gazetecilere verdiği iftar yemeğinde cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi ve “Ben, şimdiden ‘Sayın Cumhurbaşkanımız’ diyeceğim, Tayyip Erdoğan’ın birinci turda yüzde 52-55 arası oy alarak seçileceğine inanıyorum. Biz de üzerimize düşeni maddi manevi yerine getireceğiz.” dedi.

İşadamı ve önceki dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, beraberinde şirketin Genel Müdürü Tarık Babaoğlu ile birlikte Ereğli’deki gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı İttifak Metal bahçesinde verilen iftar davetinde ev sahibi sıfatı ile konuşan Erdoğan, gazetecilerin Kadir Gecesi’ni, 24 Temmuz basın Bayramı’nın ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Erdoğan iftar öncesi yaptığı konuşmada “Kadir Gecenizi, Basın Bayramınızı ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Bütün insanlık bu geceden bereket bulsun. Dünyada yaşanan vahşetler son bulsun. Zalimlerin zulmüne uğrayanlara Allah yardım etsin. Bizi bu manevi iklimde bir araya getiren buluşturan yüce Rabbime hamd olsun. Medya mensuplarımızla sürekli beraber olduk. Bazen kırdık, bazen kırıldık ama bu işimizin gereğidir. Bu anlamda herkesten helallik istiyorum, hakkınızı helal edin.” dedi.

Açılan iftar sonrası yemek duasını bizzat Erdoğan yaptı.

Daha sonra kısa bir değerlendirme konuşması yapan Erdoğan, ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek, seçimlerde Türkiye’de ilk defa Milli iradenin, özgür biçimde demokrasinin gereğini yerine getireceğinin altını çizdi ve Ak Parti’nin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek istedi.

Erdoğan, şöyle dedi:

“Vatandaşlarımız sandık başına gidecek ve sivil bir cumhurbaşkanının kendi iradesiyle seçecektir Temennimiz, arzumuz; yıllardan beri birlikte de çalıştığımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsım, ailem ve çevrem olarak birinci turda seçilmesidir. Bu konuda Zonguldak ve ilçelerimizin, belde ve köylerimizin üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Bu konuda katkısı olacak, oy verecek herkese de teşekkür ediyorum. Bunu; istikrar adına, Milli ve manevi değerlerimizin, duygularımızın korunması, demokrasimizin yücelmesi, 12 yıldır ülke yönetimindeki iktidarın çözüm sürecinin başarıya ulaşması, bayrağımızın, ezanımızın, milli birliğimizin korunması adına çok önemsiyorum. Ben de burada karınca kararınca bir katkım olursa sonderece mutlu olurum.”

“ERDOĞAN YENİ TÜRKİYE’NİN, DİĞERLERİ ESKİ TÜRKİYE’NİN ADAYLARI”

Fazlı Erdoğan, diğer Cumhurbaşkanı adaylarının da ülke için birer değer olduğundan bahsederek, “Her insan kendi fikirlerini, düşüncesini elbette gündeme getirecektir. Bu da demokrasinin gereğidir… Ama eski Türkiye’nin devamını isteyenler kendini o limanda bulacaklardır. Yeni Türkiye’nin devamını isteyenler de AK Parti ve onun adayı Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alacaklardır. Ben yeni Türkiye’nin tarafındayım. Biz de istikrarın içerisinde gelişmenin, büyümenin, ekonomik varlığımızın en iyi şekilde, Yüce Atatürk’ün belirttiği şekliyle ‘Muassır Medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılması’ noktasındaki yeni Türkiye’yi benimsiyoruz. Ben, şimdiden ‘Sayın Cumhurbaşkanımız’ diyeceğim Tayyip Erdoğan’ın birinci turda yüzde 52-55 arası oy alarak seçileceğine inanıyorum. Biz de üzerimize düşeni maddi manevi yerine getireceğiz.”

“ASIL OYUN, BATI’NIN TÜRKİYE’Yİ DİZAYN ETME PROJESİDİR”

Konuşmasında komşu ülkelerde yaşananların T’ürkiye’yi dizayn etme çabası’ olarak yorumlayan Erdoğan, konu ile ilgili şöyle konuştu: “Türkiye’nin bu büyümesinden, kalkınmasından, demokrasinin yücelmesinden özellikle batının büyük baronları, şirketleri çok tedirgin. Ondan dolayı Türkiyeye bir diyazn etme projesi düşündüler, bunu başaramayınca da çevremizdeki komşu ülkeleri yakıp, yıkıyorlar. Filistin’de büyük bir soykırımı var. Bunu yapanları Allah ıslah etsin. Bunu yapanları kınıyoruz. Bu, ‘Büyük İsrail Projesi’nin adımıdır. Allah buna fırsat vermesin. Başbakanımız ve bakanlarımız, hükümet olarak bu konuda gerçekten duyarlılık gösteriyorlar. Filistin’in asıl halkı Türk’tür. Araplar üzerinde biraz pres yapsalar sessiz kaldıklarını biliyorlar. O nedenle, nereden ses çıkacağını bildiklerinde, oralarda soykırımı yapıyorlar.”

" NE TEĞET NE PARALEL; TEK DEVLET..."

Bir gazetecinin Erdoğan’a gündemde olan “paralel yapı” ile ilgili değerlendirmesini sorması üzerine konuşan Erdoğan, yemeğin amacının basın toplantısı olmadığını hatırlatarak, “… Ancak konu gündemde! Her şey kendi zemininde yürüyor. Devleti yönetenler Türkiye Cumhuriyetinin savcıları görevlerinin başındadır. Bekleyip göreceğiz. Fazla bir yorum yapmak istemiyorum. Konunun hassasiyeti bellidir. Konuyla ilgili gereken açıklamaları İstanbul başsavcısı, valisi yaptı. Bizde izlemeye devam ediyoruz. Bu konuda birilerinin suçu, ihmali varsa bir hukuk devleti olan Türkiye bunun gereğini yapar. Biz tek devlete inanıyoruz; Ne teğet devlet ne de paralel devletin varlığını kabul etmiyoruz.” Dedi.

ÇEPAŞ’IN SIRALAYAMA GİRDİĞİNİ GÖNÜLLÜ’DEN ÖĞRENDİ

Yemek sonrası sohbette ortağı olduğu Ankara merkezli ÇEPAŞ şirketinin İSO ikinci 500 listesinde olduğunu hatırlatan Doğan Gönüllü’ye “Öyle mi, müjdeyi sen verdin, bilmiyorduk. Teşekkür ederiz” diye cevap veren Fazlı Erdoğan’ın iftar menüsünde her yıl olduğu gibi güveç ana yemek olarak yerini aldı.

Erdoğan gazetecileri uğurlarken şirketin promosyonlarını ve birer kutu baklava hediye etti, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Gösterim : 17284
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21672593, Bugün: 2298 kez ziyaret edilmiştir.