Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2014 Perşembe 14:21
BÖYLE Mİ KUTLANIR EREĞLİMİZİN KURTULUŞ GÜNÜ?
Kdz. Ereğli Belediyesi, Karadeniz Ereğli'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94.yıldönümünde amfi tiyatroda Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile kutlama ve konser düzenlendi. Düzenlenen bu etkinlik bir dizi olumsuzluklarla Kdz. Ereğli tarihine bu güne kadar kutlanan "En Kötü Kurtuluş Günü Kutlaması" olarak geçti…

Kdz. Ereğli Belediyesince organize edilen ve Amfi Tiyatroda gerçekleşen etkinliğe Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Ormanlı Belde Belediye Başkanı Bayram Başol, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyelerinin de aralarından bulunduğu sayıca çok az vatandaş topluluğu izledi.

Kdz. Ereğli Belediyesi, Karadeniz Ereğli'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94.yıldönümünde amfi tiyatroda Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile kutlama ekinliği ve konser düzenlendi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Ormanlı Belde Belediye Başkanı Bayram Başol, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı Belediye Meclis Üyelerinin katıldığı etkinlik gerek katılım gerekse bir dizi yanlışlıklar yüzünden Kurtuluş Savaşı sırasında ilk gazi şehir olmuş Ereğli'ye yakışmadı…

BÖYLE BİR GÜNDE MEYDAN BAYRAKLARLA DONATILMALIYDI, BU MU AKP'NİN "MİLLİ"LİK OLGUSU?

Bilindiği üzere 18 Haziran 1920'de Ereğli'li Kuva-i Milliyeciler ve yöre halkının güçlü direnişi ile Fransızlar işgal ettikleri Ereğli'yi arkalarına bakmadan terk etmişlerdir. Böylelikle kentimiz Kurtuluş Savaşı sırasında düşman işgalinden kurtulan ilk şehir olmuştur. Yıllardır coşku ile kutlanan böyle bir anlamlı günde AKP'li Belediye'nin organizasyonluğunu yaptığı bu sözde kutlama gecesinde etrafta dalgalanan şanlı bayrağımızın bulunmaması, bunun yerine rutin günlerde şehrin yollarındaki elektrik direklerine bağlanan küçük birer bayrak ve belli belirsiz bir Atatürk posterinin sahnenin kıyısına köşesine sıkıştırılmış olması halk tarafından tepki ile karşılandı.

AMFİ TİYATROYA ŞÖYLE BİR GEÇERKEN UĞRAYAN HALK NE OLDUĞUNU DAHİ ANLAYAMADI!

Katılımın zaten çok az olduğu bu anma etkinliğinde sahne arkasına konulan afişin üzerindeki ufacık yazıların görünmemesi ve oradaki seyirci olarak bululanların konser mi yoksa Ereğli'nin Kurtuluşu'nu mu kutladıklarını algılayamamalarına neden oldu.

HANİ EREĞLİ OYUNLARI, HANİ EREĞLİ TÜRKÜLERİ…

Ereğli'nin kurtuluşuna yakışır bir anma programı olmaktan çok pop şarkılarının söylendiği ve başka yörelere ait halk oyunlarının ağırlıkta olduğu ufak gösterilerle "Milli ve Yöre Kimliğinden" uzak bu programa imza atanlar tarih önünde bu yanlışlarının hesabını mutlaka vereceklerdir. Ereğli Belediyesinde sözde yerlicilik yapanlar belli makamlara oturduktan sonra bu söylemleri sadece lafta kalması bu kentin tarihi kültürel yapısına da zarar vermeye başladığının göstergesi ilk olarak düzenledikleri ve Ereğli için hayati önem taşıyan Kurtuluş Günü Mücadelemizin taçlandığı 18 Haziran 2014 Ereğli'nin Kurtuluşu'nun 94. Yıldönümü günündeki bu fiyasko sayılabilecek etkinlikle başlamış oldu.

YA ÜNİVERSİTEYE NE DEMELİ?

Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan ve pop kültürü ağırlıklı bu etkinlikte Üniversitelerimizin araştırmacı kimliğinden ne kadar yoksun olduklarını bir kez daha anlamış olduk. Etkinlik çerçevesinde günün anlam ve önemi ile ilgili doyurucu bilgiler beklediğimiz BEÜ'den bırakın bu bilgileri adam gibi yöre kültürü ile ilgili en ufak bir çalışmanın dahi olmaması durumun vahametini gözler önüne serdi…

"Günün anlam ve öneminin anlatılmadığı", "Şanlı bayrağımızın salına salına dalgalanmadığı", "Ereğli Türküleri" ve tüylerimizi diken diken edecek "Kahramanlık Türküleri" yerine popüler kültür ile geçiştirilen ve Ereğli halkının hiç rağbet etmediği bu etkinlik ile tarihimizin hem Üniversite bazında hem de bu kenti yöneten belediye bazında ne kadar çok önemsendiğinin altı kara ve kalın çizgilerle çekilmiş oldu.

GAZETE EREĞLİ DİYOR Kİ!

HANİ KAHRAMAN EREĞLİ'Lİ KUVA-İ MİLLİYECELERİN BOY BOY RESİMLERİ?

Sahne arkasındaki afişin ortasında kocaman bir Ereğli resmi, solunda ufak puntolarla kutlamanın ismi, sağında ise BEÜ'den konser verecek öğrencilerin resimleri! Bu mu bu önemli günün anlam ve önemini belirtecek sahne düzeni? Nerede Nimet Hocalar, nerede yiğit Halil Ağa, Cıbıroğlu Hacı Musa Efendi, Hakkı Cöbek, nerede Tunalı Hilmi, Akmanoğlu Raşit nerede!.. Nerede daha buradan ismini sayamadığımız, Fransızların pis postallarını topraklarımız üzerinden kazıyan Ereğli'li Kuva-i Milliyecilerin boy boy resimleri…

Okuyamaz mıydı gür sesli bir gencimiz Nimet Hoca'nın o gün Ereğli halkını ayaklandıran o meşhur konuşmasını tekrar… Tek tek sayamaz mıydı kahramanlarımızın isimlerini ve amfi tiyatro tek bir ağızdan her isim okunduğunda "Burada" diyerek bir kez daha o anı yaşatamaz mıydı yüreğimizde?

Oturun efendiler sözde "yerlicilik" çığırtkanlığınızla o Başkan, Başkan yardımcıları vs. makamlarınızda… Elinizdeki adalet terazisini ise hep kendi tarafınıza çevirip varın tadına makamlarınızın!..

 
Gösterim : 6595
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21672114, Bugün: 1819 kez ziyaret edilmiştir.