Kayıt Tarihi: 7 Haziran 2014 Cumartesi 18:17
ALEMDAR KAHRAMANLARI ŞİMDİ DE BOYAMA KİTABI OLDU.
Alemdar Gemisi ve Kahramanlarımız önce "çizgi roman" şimdide "boyama kitabı" olarak genç nesile ve çocuklarımıza yakın tarihimizle ilgili bilgiler sunuyor.

Ereğli'nin yetiştirdiği Araştırmacı yazar-çizer Kurtuluş AYYILDIZ geçtiğimiz yıllarda bir döneme damgasını vurmuş yerel tarihimizin önemli kahramanlık olaylarının yaşandığı Alemdar Gemisi ve kahramanlarını "Alemdar Geliyor" ismi ile çizgi roman haline dönüştürerek okurları ile buluşturmuştu. Bilindiği üzere resim ve çizimlerle destekli kitaplar özellikle yetişme çağındaki çocuklar ve gençlerin öğrenmesine çok daha fazla katkı sunduğu biliniyor. Birçok yabancı ülke çocuklara özellikle tarihi bilgileri çizgi roman sunumları ile öğretiyorlar.

AYYLDIZ şimdi de aynı konuyu "Alemdar Kahramanları Boyama Kitabı " adı altında çocuklarla buluşturmayı hedefliyor. Post ve Post Yayıncılık altında çıkan Alemdar Kahramanları Boyama kitabı yerel bir olay üzerine yapılmış ilk boyama kitabı olma özelliği de taşıyor. Bilindiği üzere Alemdar gemisi ve kahramanları Kurtuluş Savaşı sırasında önemli başarılara ve eşi benzeri bulunmaz kahramanlıklara imza atarak Ereğli'mizin ve kahraman Ereğlililer'in ismini tarihe yazdırmıştır.

"Boyama Kitabının İlk Baskısına Ereğlili Bir Firma Sponsor Oldu"

Konu ile ilgili bilgi veren Araştırmacı yazar ve çizer AYYILDIZ; "Daha önceleri yayınına başladığımız, fasikül olarak çıkardığımız Alemdar Geliyor çizgi romanımız da tamamlanmak üzere. Çizgi roman çizmenin zor bir uğraş olmasından dolayı aklımıza daha özet bir şekilde ve özellikle de ilkokul çağı çocukları için bir proje geliştirmek istedik. İçinde Alemdar Gemisi ve yaşanan olaylar hakkında geniş araştırmalarımız sonucu oluşan doyurucu bir özetinde bulunduğu bu boyama kitabı yapacağımız serinin ilk kitabı. Serinin diğer kitapları "Uzun Mehmet" ve "Herkül" de basıma hazır. Bunları da sıra ile yayına vereceğiz. Yayın aşamasında ilk baskımızı daha çok kitleye nasıl ulaştırırız şeklinde kafamızı yorarken, kendileri de Ereğlili olan "Ereğli Şen" firmasının sahibi Numan ŞEN'e sponsorluk fikrimizi açtığımızda hemen olumlu yanıt aldık. Ereğlili olması doyası ile Ereğli'nin yakın tarihine de ilgi duyan ŞEN ailesi 3000 adetlik ilk baskımıza sponsor olarak bu eserin çocuklara ulaştırılmasında katkı sağlamış oldular. Buradan kedilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi…

"İkinci ve Üçüncü Kitaplar da Yolda"

Ereğli'nin yakın tarihi ile mitolojik tarihine ışık tutacak eserlerinde sırası ile yayına çıkacağı müjdesini veren AYYILDIZ; "Sırada yayın hazırlıkları bitmek üzere olan "Uzun Mehmet" ve Herkül" boyama kitapları var. Bunları da yakın zamanda çocuklarla buluşturacağız. Sonrasında daha bir çok projemiz olacak. Bunları da zamanı geldikçe sizlerle paylaşacağız. Ereğli halkı bu açıdan çok şanslı. İlk baskılar ulusala çıkmadan önce Ereğli ve yöre halkının beğenisine sunulacak. Ardında da bu eserleri ulusal kitap mağazalarının raflarında görebileceksiniz." dedi.

 
Gösterim : 2110
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553015, Bugün: 2958 kez ziyaret edilmiştir.