Kayıt Tarihi: 18 Mart 2014 Salı 19:46
Çanakkale Şehitleri İçin Mevlid Okutuldu
Kdz.Ereğli Belediyesi Mezarlıklar ve Cenaze Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yılı dolayısıyla Sahil Bandı Amfi Tiyatro’da şehitlerimizin ruhuna ithaf edilmek üzere Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim okutuldu.

Kdz.Ereğli Belediyesi Mezarlıklar ve Cenaze Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yılı dolayısıyla Amfi Tiyaro’da Mevlid-i Şerif ve Kuran-ı Kerim programı düzenlendi.

ÇANAKKALE’Yİ ANLAMAYAN TÜRKİYE’Yİ ANLAYAMAZ

Mezarlıklar ve Cenaze Hizmetleri Müdürü Metin Avcı, program öncesinde yaptığı konuşmasında “Bugünlere ulaşmamızı sağlayan Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi bugün saygı ve minnetle anıyoruz. Hoş geldiniz. Çanakkale’yi anlayamayan Türkiye’yi anlayamaz. Çanakkale ruhunu anlamayan milleti de milliyetçiliği de anlayamaz. Çanakkale’deki dayanışma azmini fedakarlığı anlayamayan bu ülkenin kardeşliğini anlayamaz. Çanakkale sıradan bir zafer değildir. Çanakkale bir destandır.

DEDELERİMİZ NİNELERİMİZİ UNUTAMAYIZ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Şehitlerimizin huzuruna çıktık çelenklerimizi sunduk. Mezarlıkta şehitlerimizin mezarlığına çiçek bıraktık dua ettik. Alemdar gemisinin yanında tören yaptık. Şehitlerimizi anmak için bir araya geldik. Bu tür düzenlemelere olaylara son derece önem veriyoruz. Yeni şehitlerimizin resimli anıt yaptık. Bu ülke için canını kanını veren dedelerimiz, sırtlarında top mermisi taşıyan ninelerimizi hiç unutmamamız gerekir. Çanakkale’deki 250 bin şehidimizin kanlarıyla bu Cumhuriyeti bize bıraktı. Dedelerimiz, ninelerimiz hiç arkalarına bakmadan şehit oldular. Şehitlerimizi, Başta Atatürk’ü, gazilerimizi şükranla minnetle anıyorum.”

Kuran-ı Kerim okunması ve ardından dua edilmesinin ardından sona eren programın ardından katılan vatandaşlara etli pilav ikram edildi.

 
Gösterim : 17432
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21646087, Bugün: 1413 kez ziyaret edilmiştir.