Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2014 Çarşamba 16:25
Hekim, Doğa Tutkunu, Sporcu; Dr. Emin DEMİRPOLAT
ÖZGEÇMİŞ: 13  yıldır Karadeniz Ereğli’de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları  Uzmanı olarak görev yapan Dr.Emin DEMİRPOLAT, halen Özel Ereğli Anadolu Hastanesinde çalışmaya devam ediyor.

Karadeniz Ereğli’de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru olarak görev yapan, Karadeniz Ereğli’yi beldeleriyle, köyleriyle, turistik yerlerini yürüyerek keşfeden, ardından bu işi Bisiklet ile yapmaya başlayan, taşıma aracı olarak Bisikleti kullanan Dr.Emin DEMİRPOLAT Portre Ereğli'nin yeni konuğu oldu...

13  yıldır Karadeniz Ereğli’de Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr.Emin DEMİRPOLAT, halen Özel Ereğli Anadolu Hastanesinde çalışmaya devam ediyor.

Bisiklet Sporuna Nasıl Başladınız? Bugünlere Nasıl Geldiniz?

Karadeniz Ereğli doğasıyla çok güzel bir kent,  ilk birkaç yıl çevreyi ve  köyleri büyük bir zevk ve hevesle yürüyüşlerle keşfettim, dolaştım. Daha  sonra bunu bisikletle yapmanın hem daha hızlı, hem de daha uzun mesafeli olacağını düşünerek, hayatımda ilk kez bir  bisiklet edindim, O Günlerden beri, on yıldır  sıkı bir bisiklet binicisi sayılırım. Karadeniz Ereğli ve Alaplı’nın hemen hemen tüm köylerini, derelerini, ormanlarını sanırım gezmiş ve görmüşümdür. Böylesine bir güzelliği yaşamak kadar paylaşmanın da güzel olacağını düşünerek,  Bisiklet Dernek Faaliyetleri içinde Üye ve Yönetici olarak yer aldım. Bu uğurda ülkemizin tek ulusal derneği olan Bisikletliler Derneğinin Karadeniz Ereğli Temsilcisiyim. 

Aynı Zamanda Çocuk Doktoru Olduğunuzu Biliyoruz. Bir Çocuk Doktoru, Bir Bisiklet Sporcusu Nasıl Buluştu? Uyum Sağladı mı? Neler Söyleyeceksiniz?

Çocuk Doktoru olmak, sanırım içimdeki çocuk ruhunun daha ağır basmasına vesile oluyor; Bisiklet öyle  bir obje ki, yetişkin ve  çocuk arasında fark edilmeyen büyük bir köprü, çocuk için bir oyuncak eğlence ve bir sağlık aracı, yetişkin için de aynı amaca hizmet ettiği gibi aynı zamanda bir ulaşım ve iletişim aracı. İşte bu noktada bir Çocuk Doktoru, Bisikleti Seven Bir Yetişkin olarak bisikletle buluştuğumu ve uyum sağlandığını düşünüyorum. Bunu insanlara anlatma aşamasında da  Çocuk Doktoru olmak da bir avantaj elbette. Bu çok işime yarıyor doğrusu, bana  ayrı bir haz veriyor.

Karadeniz Ereğli’de Ulaşım Aracı Olarak Bisikleti Kullandığınızı Biliyoruz. Karadeniz Ereğli Halkının Size Yaklaşımı Nasıl Oluyor? İlginç Bir Anınız Var mı?

Yaklaşık 3 yıldır evime, işime bisikletle gidip geliyorum. Çok olağan üstü durumlar dışında hemen hiç otomobil kullanmıyorum. Günde yaklaşık 10 km kat ettiğimi düşünürsek, bu üç yılda  kabaca otomobilsiz 10-11 bin km demektir, başka bir hesapla da 1,5 ton yakıt demektir. Demek ki tek başıma 3 yılda bu kadar benzini yakıp doğayı kirletmedim, ayrıca ekonomik olarak da bu kadar benzine para vermedim. En önemlisi de işin sağlık kısmı tabi ki, sağlık para ile ölçülemeyen bir değer. Bu yüzden bisikletle  ulaşım asla utanılacak, çekinilecek bir seçenek ve hayat tarzı değil demek için bir doktor olarak ısrarla bisiklete biniyorum ve örnek olmaya çalışıyorum.

Her geçen gün sokaklarda daha fazla bisiklet görüyor olmak da sevindirici olmakla birlikte, ülkemizde henüz  ulaşımda  bisiklet kullanımı konusunda  Avrupa ülkelerinin çok gerisinde olmamız daha çokçalışmamız gerektiğini düşündürüyor.

Geçen yıl bir çocuk yanıma  geldi  ve,

‘- Amca, ben seni hep bisiklet üstünde  görüyorum, niye’ diye sordu.

Ben  de ona gülerek, ‘Neden, hep arabayla gidip gelenlere aynı soruyu sormuyorsun?’’ dedim. 

Maalesef, teknolojinin ölçüsüz kullanımı ile içimize yerleşen kolaycılık alışkanlığı, bizim duruşumuzu ve  bakış açımızı hiç fark etmeden çok etkiliyor. Bisiklet buna ‘dur !’ demek için kullanılabilecek en basit, en son  teknolojidir. İnsanların bir birini daha  çok ezmeye başladığı günümüzde,   bisiklet tek başına yetmese  de, bir mütevazi ve hoşgörü aracıdır. Bu araca  sahip çıkmak toplumsal bir  görevdir.

Karadeniz Ereğli’de Bisiklet Sporu Nerede? Neler Yapılabilir? Kısaca Değerlendire bilir miyiz?

Karadeniz Ereğli’de  bisiklet sporu ve alt yapısı eskiye ve  güçlü bir temele dayalı 1990 lı yıllarda ülkemizin yetiştirdiği ve yine aynı yıllarda Türkiye’de yılın sporcusu seçilen Murat SUYABATMAZ’a ve Erdemir’e dayanıyor. Maalesef şu anda  bulunduğumuz nokta, o yılların gerisinde. Amacımız önce o eski günleri yakalamak daha sonra da geçmek. 

Karadeniz Ereğli’de Bisiklet Sporu İle İlgilenenlere Söylemek İstedikleriniz?

Geçen yıl iki okulda  yaptığımız Bisiklet Eğitimi Sunumumuz, bu yıl önümüzdeki haftadan itibaren daha  yaygın olarak devam edecek. Ayrıca  bu  eğitimlerin sonrasında gerekli olan pratik  eğitimin, zeminini oluşturacak, Trafik ve  Bisiklet Eğitim Pisti Projemiz, Karadeniz Ereğli Belediyesi ile  Koordineli olarak devam ediyor.

Karadeniz Ereğli Belediyesi ile çok yakın  temaslarımız devam ediyor. Son 6 ayda yaptığımız görüşmeler neticesinde, ö zellikle Belediye Başkanımız Sn. Halil POSBIYIK’ın bisiklet ve spora yakın ilgisinin dekatkısı ile Karadeniz Ereğli’ye çok değer katacak olan Sahil Bisiklet Yolunun, Balı Mahallesi’ne kadar uzatılması ve devamı projemiz  var.

 
Gösterim : 3560
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21639032, Bugün: 8540 kez ziyaret edilmiştir.