Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2014 Perşembe 19:53
Musiki Derneğinden Sazlı-Sözlü Kermes
Ereğli'de faaliyet gösteren Musiki Derneği tarafından kermes düzenlendi. Musiki Derneği üyelerinin fasıl ziyafeti verdiği kermesi bazı vatandaşlar şaşkın gözlerle izlerken, bazıları da derneğe katkı vermek adına kermesten alış veriş yapıyor.

Ereğli´de bugüne kadar okullar sivil toplum kuruluşları yardım dernekleri yaptıkları çalışmalara katkı sağlamak amacıyla kermes düzenlerken, bugün açılan bir kermes ise Ereğlili vatandaşları şaşkına çevirdi. Abdi İpekçi sergi salonunda Ereğli Musiki Derneği tarafından açılan ve kermes binası önünde dernek üyeleri tarafından verilen fasıl ziyafeti, bazı vatandaşların şaşkın gözlerle izlemesine neden oldu.

Musiki Derneği tarafından Dernek giderlerine katkı sağlamak adına düzenlenen kermeste, dernek ve koro üyelerinin hazırladığı yiyecekler satışa sunulurken, satışları arttırmak ve Ereğli halkının da ilgisini kermese çekmek adına böyle bir çalışma yapıldığı belirtildi.

Kermese katılarak yiyeceklerden satın alan Fatma ve Dilek Akdağ, ilk kez fasıl eşliğinde bir kermes düzenlendiğini ve fasıl eşliğinde yemeklerini yemenin çok güzel olduğunu ve bu tür kermeslerin devamını dilediklerini söyledi.

Dernek Koro Şefi Kerem Akbaş; "Biz Karadeniz Ereğli Musiki Derneği olarak bugün burada değişik bir kermes düzenlemek istedik. Her zaman Ereğli halkının hizmetine sanatımızla katkıda bulunmaya çalıştık. Onlara sesimizle ulaşmaya çalıştık. Bugün de hep beraber bayanlar erkekler elimizden ne geldiyse yiyeceklerle birazda damaklarına hitap edelim dedik. Ve bunu da yine sanatımızla süsleyelim istedik. Yaptığımız fasılla halkımızın da ilgisini çekmeyi istedik. Musiki derneğinin yapmış olduğu kültür çalışmalarına atıfta bulunmak istedik. Bu konuda da yine bize katkılarından dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Mümtaz Keskin; "Bu sanatın yanında, yani sanatı ilerletmek bir şeyler kazandırmak için bizim de belirli bir masraflarımız oluyor. Kiramız elektriğimiz suyumuz. Böyle bir şey yapalım dedik. Hafiften bir Ereğlimize müzik dinletelim. Müzik eşliğinde kahvaltılarımız, böreklerimiz, böyle bir etkinlik aklımıza geldi. İnşallah başarılı oluruz. Ereğli halkımızı da kermesimize davet ediyoruz" dedi.

Ereğli Musiki Derneği tarafından açılan Kermesin iki gün açık kalacağı belirtildi.

 
Gösterim : 1896
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551622, Bugün: 1565 kez ziyaret edilmiştir.