Kayıt Tarihi: 3 Aralık 2012 Pazartesi 20:43
Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Siyasi Emellere Alet Edilemez
Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay’ın, aralarında gazeteciler derneğinin de bulunduğu bazı derneklerin, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a yönelik TBMM’de yaptığı konuşmayı kınaması, bazı dernek üyelerinin tepkisine neden oldu.

EGD (Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği) Başkanı Necati GÜNAY ve bazı STK (Sivil Toplum Kuruluşları) bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde Mecliste Ereğli Belediye başkanına siyasi göndermeler yapan AK parti Zonguldak Milletvekili Özcan ULUPINAR'ı kınamak istediler.

EGD Başkanı Necati GÜNAY başta olmak üzere Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet CİVELEK, Ereğli Muhtarlar Derneği 2. Başkanı Nazif Kaplan, Madeni Eşyalar Odası Başkanı Atilla AKAR, Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi TAŞKIN ve Ereğli Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Kamil İŞGÖREN Ereğli Gazeteciler Derneği'nde bir basın açıklaması düzenlediler.

EGD başkanı Necati GÜNAY adeta bir politikacı edası ile Özcan ULUPINAR'ı kınayan yaptığı konuşma sonrası orada bulunan basın mensuplarının çoğu bu olaya tepki gösterdiler.

EGD'nin böyle bir siyasi polemikte başı çekiyor olmasını mesleki etik değerler açısından uygun bulmayan basın mensuplarından Gazete Ereğli Sahibi Kurtuluş AYYILDIZ, Can Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet KELEŞ, Yeni Ufuk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sina ÇILADIR, Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emrah YAPICI ve birçok gazeteci olaya tepki gösterdi.

EGD Siyasete Bulaşamaz

Gazeteciler Derneği bürosu’nda düzenlenen basın toplantısında ortak bildiri olarak sunulan ve altında “Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanlığı” açılımının yapıldığı bildiriyi okuyan GÜNAY’ın, ULUPINAR’ı kınamasına karşı Yeni Ufuk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sina ÇILADIR'ın 'Ulupınar'ın sözlerinin muhatabı POSBIYIK'tır. Bu konu bizleri ilgilendirmez. EGD kimsenin avukatlığına bürünemez. Ayrıca festivallerde esnaftan 'zorla' para toplandığı iddialarını tüm esnaf dile getirmektedir. Bu yüzden bu festivalin adı Esnaf tarafından Sevgi Barış Dostluk festivali adından, 'Karşılıklı Fayda' festivali adı altında değiştirilmiştir.", sözleri tartışmanın başlamasına neden oldu!..

Ardından Gazete Ereğli İmtiyaz Sahibi Kurtuluş AYYILDIZ'ın söz isteyerek Necati GÜNAY'a bu açıklamanın altında EGD Yönetim Kurulu'nun imzası olup olmadığını sorması üzerine soru karşısında doyurucu bilgi vermeyen GÜNAY'a diğer gazetecilerden de tepki geldi.

EGD Yaptığı Açıklamaları Ancak Yönetim Kurulu Kararı Alarak Yapabilir!

Öte yandan olaya müdahil olan Can Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet KELEŞ ise, açıklamayla ilgili derneğin yönetim kurulu kararı alıp almadığını sorgulayarak, “biz gazeteciler kamu yararına olan her haberi yayınlamaktayız. Dernekler yönetim kurulu kararı ile yapacakları açıklamaları, siyasi partiler yada Sayın Posbıyık bu olaya karşı bir açıklama yaparsa biz onları da yayınlarız. Öyle ki üyesi olduğumuz Gazeteciler Derneğinin siyasi bir açıklama ve kınama yayınlaması bizi üzmüştür ve kabul edemiyoruz. Gazeteciler tarafsız olmalıdır. Zira derneklerin böyle bir basın açıklaması yapılması için dernek yönetim kurulunun karar defterine karar alması gerekmektedir. Sayın Necati Günay, bu basın açıklamasını yapmak için aldığınız yönetim kurulu kararınızı bizlere göstermenizi istiyoruz. Yönetim kurulu kararı almadan bu şekilde yaptığınız basın açıklaması suç teşkil etmektedir, bizleri temsil etmemektedir. Gazeteciler Derneği’nin böyle bir açıklama yapması doğru değil” dedi.

Bu soruya karşın Necati Günay'ın, Dernek Başkanı benim istediğim açıklamayı yaparım, işine gelmiyorsa istifa edersin diyerek tepki çeken sözler ifade ederken, yönetim kurulu kararını gösterememesi dikkat çekti.

Bazı Gazeteciler GÜNAY'a sahip Çıkmaya çalıştı.

EGD bünyesinde böyle siyasi içerikli bir açıklamayı o anda kınayan gazetecilerin arasında bazı gazeteciler EGD Başkanı Necati GÜNAY'a destek vermek amacı ile soru sorup yanıt bekleyen gazetecilere sataşarak gazetecileri AKP yandaşı olmakla suçladı.

Gazeteciler Sözde Kınamayı Kınayarak toplantıyı terk ettiler.

Toplantıya katılan gazetecilerin tamamına yakını bu sözde siyasi içerikli kınamayı gazetecilik etiği ile bağdaştıramayarak EGD başkanının yaptığı kınamayı "Kınayarak" toplantı salonunu terk ettiler.

STK'ların bildiriden son anda haberleri olmuş!

Öte yandan açıklama da isimleri yer alan STK başkanlarının sabah erken saatte aranarak toplantıdan haberdar edildiği, açıklama içeriğinden ise toplantıya katıldıktan sonra haberdar oldukları edinilen bilgiler arasında.

 
Gösterim : 6451
YORUMLAR
hasan sarıalp / Yer seçimi yanlış
EGD, gazetecilerin sosyal yaşamı ile ilgili bir dernektir ve gazetecileri siyasete taraf olmaya zorlayamaz. bu toplantının yeri EGD değil, Atatürk anıtının önü olmalıydı. Bunu söylemiştim ancak Ak Partili milletvekilinin belediye başkanı ile ilgili söylemlerine yine Halil Posbıyık cevap verir.
0
4

Özge CERRAH / Biz Gazeteciyiz, Siyasetçi Değiliz...
Bu açıklama Gazeteciler Derneğinde yapılması hataydı, ayrıca , unutmayalım ki biz gazeteciyiz, siyasetçi değiliz. Bu konudaki açıklamayı ancak Belediye Başkanı Halil POSBIYIK yapabilirdi. EGD Başkanı Necati GÜNAY değil. Ereğli Gazeteciler Derneğine yakışmayan bir açıklama…
0
4

celal yıldız / yazık
bu şahsiyetler artık cehepe rozeti takmış oldular asla tarafsız olamazlar yeri yanlış içeriği yanlış tavrınız yanlış,yanlış yaptınız beylerrrrrrrr
1
3

Yalçın Kasapoğlu / EGD ve olumsuzluklar..
EGD son dönemlerde yaptığı olumsuzluklara; bugün de sözde "kınama" açıklaması ile yeni bir "olumsuzluğa" imza atmıştır. Bu, kabul edilemez bir davranıştır. Unutulmamalıdır ki; söz konusu açıklamanın muhatabı olan Sayın Halil Posbıyık gereken cevabı gerektiği gibi verecektir. EGD konunun muhatabı olmadığı gibi bir cevap makamı değildir...
0
3

Altan Akçakese / Düşüncemi Belirtmek İsterim
Açıok söylemek gerekirse, daha Sayın Belediye Başkanımızın bile muhatap alıp cevap verip vermeyeceği belli olmayan sözlere, EGD Başkanı ve diğer STK Başkanlarının yanıt vermesi abes oldu. Dahası, Sayın Başkan'ın yokluğunda onu savunmak adına açıklama yapmaya muktedir yöneticiler ve idareler var. Belediye Meclis Üyeleri, hatta Başkan Bay'in bağlı bulunduğu siyasi parti ve onun basın bürosu varken, onların cevap hakkı kullanmadığı yerde bu açıklamayı yapmak gerekli miydi tartışılır.
1
3

Altan Akçakese / -2-
Üzgünüm... Ama bu basın toplantısındaki anafikri savunabilecek bir taraf yok. Benim bütün savunma kalkanlarım hasar gördü. Bir milletvekilini, konuşmasında sarf ettiği sözler için eleştirmek başka, o eleştirilerde geçen sayın başkanı savunmaya çalışmak başka bir durum. Tekar ediyorum. Üzgünüm. Ama doğru bildiğimi söylerim. Söyledim.
0
4

Baran Burhanoğlu / SİZE NE Kİ
Sayın Günay ve beraberindekilere sormak istiyoruım. Sayın Belediye Başkanımızın işinin ehli bir basın danışmanı zaten var. Bu adam gerekli olduğu takdirde zaten başkanını en iyi şekilde müdafa edip gerekli açıklamaları yapıyorken, onun görevini EGD Başkanı olarak senin üstlenmen ne kadar etik, ne kadar ahlaklı? Cevap bekliyorumç
0
3

Sina Çıladır / Ayıptır!..
Dün olduğu gibi bugün de Ereğli Gazeteciler Derneğini siyasi rant elde etmek için kullanılmaya çalışılıyor!. Bu tür basit provokasyonlara gelmeye hiç niyetimiz yok!. Anlaşılan yapılan açıklama 'sipariş' üzerine yapılmış!. Dernek Başkanı Necati Günay'ın yönetim kurulu kararı olmaksızın yaptığı açıklamanın hiçbir kıymet-i harbiyesi bulunmuyor!.. Diğer STK'lar kullanılmaya müsait olabilir. Ama EGD bizler var oldukça kullanılamaz!. Konunun muhatabı gazeteci arkadaşların dediği gibi Başkan Posbı
1
2

Serpil Demir / Ne yapmaya çalışıyorsun?
Son günlerde kimlerden akıl aldığı belli olan, kendince çıkışlar yapan İ.Günay. Yapılan toplantılardan bizim neden haberimiz olmuyor. Ben derneğin mali sekreteriyim, Yalçın Şenol, Timuçin Özat dernekte yönetim kurulu üyesi. Ama her nedense bizler derneğin bu gibi toplantılarına çağrılmıyoruz. Birileri ihraç edilecekse ve bankadan para çekilecekse bizler aranıyoruz....
2
2

Serpil Demir / Ne yapmaya çalışıyorsun? (2)
Birilerinin emir kulu olmaktan sıyrılıp özüne dön. Siyaset yapacaksan git DSP'den yap, Ereğli Gazeteciler Derneğini siyasi amaçların için kullanma..
1
2

Barış Okumuş / yeter artık...
Burada kınanacak tek bir şey var, o da EGD'dir. Sen eğer bir gazeteci isen, taraf tutamazsın, ve sen taraf olacaksan gazetecilerin adı altında kurulmuş bir dernekte taraf olamazsın. orası babanızın çiftliği değildir. gazetecilik yalakalık yapmak değildir herkes aklını başına toplasın. Artık bu mesleği kirletmeyin.
0
4

Sina Çıladır / Ayıptır!..
Konunun muhatabı Başkan Posbıyık'tır. Necati Günay'ın bu gereksiz tavrı ve açıklaması bizleri yakından uzaktan ilgilendirmiyor!. Ayrıca konunun diğer bir yanı daha var!. Başkan Posbıyık bu kadar aciz mi ki 3-4 STK'nın savunmasına ihtiyaç duyuyor?.. En iyisi Günay'a ben bir 70'lik rakı alayımda bu işi masada bitirilem. Başkanlığı alalım gitsin!..
1
2

Yurtsever Gençlik / günay chp de siyaset yap iyisi
başkan günay siyaset yapacaksan git chp de siyaset yap orası siyasi parti değil bi dernek dernekler siyaset yapmaz posbıyığın ağzı yokmu kendini savunamıyomu işine gelince bakana bile kafa tutan posbıyık kendini niye savunmuyor..
0
3

meryem yazgan / basın camiasına yakışmayan davranışlar
Belediye Başkanımız Halil Posbıyık aciz biri değil, kendini her halükarda savunacak biridir, kimsenin savunmasına ihtiyacı yoktur, bu konudan Halil Posbıyık ın haberi olduğunu düşünmüyorum, sadece Necati Günay ın kendince doğru olduğuna inandığı bir davranış sergilediği düşüncesindeyim, yaptığı bu davranış doğru ya da yanlış, bu tartışılır ama yeri ne burası ne başka yer, önemli olan kol kırılır yen içinde kalır, olay ordasükunetleçözülmeliydi, tartışma medya ya taşınmamalıydı diye düşünüyoru
4
0

bilal / yazık
Bunlarda sözde aydın olacaklar EGD başkanlığı mı yoksa birilerinin avukatlığı mı?Festivallerde esnaftan 'zorla' para toplandığı iddialarını sağır sultan bile duydu. Bu yüzden bu festivalden esnaf nefret etmekte, çünkü alınan haraçı bir sene boyunca yerine koymaya çalışmakta dolayısıyla bu kazık gariban vatandaştan çıkmaktadır...
0
2

CEYLAN YAYIN GRUBU / SADECE GÜLÜYORUZ
Sayın İ.Necati GÜNAY'ı asla kötülemeyiz. Özünde iyi niyetli bir kişidir. EREĞLİ denildiğinde her türlü özveriyi yapar. Gerçekten EREĞLİ sevdalısıdır. Ancak, son haftalarda kabullenilemez hatalara çekilmiştir. Asıl sıkıntı burada. Yanlış kılavuzların göstereceği istikametlerin sonucuna katlanmak zorunda artık. Bu duruşu ile ne Sayın Posbıyık'a nede EREĞLİ'ye faydalı olamayacaktır. İnsanlar, vakti geldiğinde çekilmelidir. İşte gün bugündür.
0
3

meryem yazgan / yanlış anlaşılmayalım lütfen
Daha önce aşağıda yazmış olduğum yorum yanlış anlaşılmış sanıyorum, Necati abinin yapmış olduğu basın açıklaması yanlış ya da doğru bunu tartışmanın yeri diğer STK başkanlarının önünde olmamalıydı, sorunlar kendi içinde çözülür. EGD belediye başkanını savunma yeri değil demek de doğru değil inancındayım..Gazetedeki haberlerle yazılarla başkanı desteklemek yada desteklememek ne kadar doğalsa, dernek olarak yapılan davranış da doğal. Halil Posbıyık kendini savunur sevenleride onu herzaman savunur
2
0

EDİTÖR / KURTULUŞ AYYILDIZ / Meryem YAZGAN'a Cevap
Sn. Yazgan, yorumlarınızın yanlış anlaşılmasından yakınıyorsunuz. Ancak "YANLIŞ ANLAŞILMAYALIM LÜTFEN" isimli son yorumunuzda yine yanlış anlaşılmaya müsait cümleler kuruyorsunuz. Gazeteci ve gazeteler olarak POSBIYIK'ı destekler ya da desteklemez yayınları doğal diyorsunuz. (Destekleme olayı tartışılır) Evet olabilir; ancak bu söylemi Gazeteciler Derneği için söyleyemeyiz. Zira Gazeteciler Derneği tek başına bir obje, birim değildir. Sorumlu olduğu üyeleri vardır. Dernek birine taraf olmamalıdı
0
3

ABDULLAH BOSTANCI / EGD
SAHTE STK BAŞKANLARI........ GİDİN SİYASİ ROZETLERİNİZİ TAKIN. SİZİ GİDİ BREMEN MIZIKACILARI SİZİ. KORKMAYIN KONGRELERE KOŞUN. ARKANIZDAN GÖNÜLLÜ YÜREKLİ GENÇLER GELİYOR. MİADLARINIZ DOLDU SİZİN...... HEPİNİZE VEFA DERNEĞİ OLARAK STK DERSİ VERİCEM. GÖNÜLLÜLÜK NEDİR? TARAFSIZLIK NEDİR? VİCDAN NEDİR? BEDAVA DERSLER ALICAKSINIZ. GAZETECİ-MUHTAR-ŞOFÖR-ESNAF FARKETMEZ....... ÖNCE RAHLE-İ TEDRİSATIMDAN GEÇİP DİK DURUŞ VE OMURGALI DURUŞ DERSLERİNİ ACİLEN ALMANIZ LAZIM. KUL ABDULLAH SOYLADI
0
1

Gazeteci değilim / EGD uyeleri gazeteci ise ben degilim
Dernek yönetimi hakkinda çıkan şaibeli haberlerin ardından apar topar kongre kararı alması haklarındaki tüm iddaaları gerçekci kılmıştır. Usulsüzlük ve zimmete para geçirme işlerine karışmış bu başkan ve eşrafına oy verecek tüm dernek üyeleride aynı şekilde ortak olacaklar ve kamuoyunda hırsız olarak atfedilecekler. Zira şehrin kabadayısı sizin özgür basın anlayışınızı esaret altina almışya, herkez kendi gibileri destekler en buyük destek te bay başkandan geliyor sanırım Egd ye.
0
1

Hakan vural / Onurlu gazeteciler araniyor
Hırsıza kapı aralayanda aynı suça ortaktır. 4yönetim kurulunun açıklamaları üzerine hiç bir cevap ve açıklama yapmayan Dernek Başkanı Günay apar topar kongre kararı almış. Demekki şaibe baki, kaçış genel kurulda ibra edilmek. Gazeteci arkadaşlar iyi düşünün! Sizler yanlışlara karşı kamu yararına haber üretmesi gereken ve örnek bir ahlak timsali kişiler olmalısınız. Unutmayın 'Hırsıza kapı aralayanda aynı suça ortaktır' mevcut yönetimi aklama eğiliminde olan ve başka çıkar menfaat uğruna hareket
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21665145, Bugün: 2062 kez ziyaret edilmiştir.